De Ambachtenverenging Made in De Pijp organiseert een paar keer per jaar De Ambachtenroute De Pijp. De routes zijn steeds verschillend en doen elke keer andere ambachtslieden aan. We beginnen steeds met een historische inleiding gehouden door stadsgeograaf Ton Heijdra in de Volkskamer, daarna wandelt u met een gids langs een selectie vier ambachtelijke bedrijven in de buurt waar onze leden hun vak demonstreren en er meer over vertellen. De route wordt afgesloten met een borrel in De Volkskamer.

Data 2024 zaterdag 25 mei 13:00 – 16:30 uur
Start
De Volkskamer, Van Ostadestraat 233D, Amsterdam (voormalig Ostadetheater)
Kosten € 20,00 per persoon, inclusief lezing, versnaperingen onderweg en borrel na afloop.
Stadspashouders (groene stip), jongeren en studenten € 12,50

Wilt u alleen de lezing bijwonen (13.00-14.00) kosten € 7,50. Wilt u alleen de route lopen  met borrel na (14.00 – 16.30) kosten € 12,50.
Stadspashouders (groene stip), jongeren en studenten € 12,50
Betalen per pin of cash.

De route is te voet en helaas niet geschikt voor mensen die minder mobiel zijn.

Aanmelden reserveren@ambachten-depijp.nl / www.madeindepijp.nl
geef aan voor welke datum u reserveert en met hoeveel personen.

Lezing ‘Bedrijvigheid, Kunstnijverheid en Ambachten in De Pijp door de jaren heen’
Deze korte lezing is ontwikkeld door Ton Heijdra gaat over de ontwikkeling van De Pijp van polderlandschap via volksbuurt naar hippe stadswijk. De opkomst van de bedrijvigheid in dit deel van Amsterdam en de kleine en grote ondernemingen, nijverheid en kunstopleidingen die er door jaren heen gevestigd zijn (geweest) en de veranderingen in het winkel- en bedrijvenaanbod de laatste decennia. Met historisch beeldmateriaal en actuele foto’s van onze leden van Lex Banning: dé fotograaf  van De Pijp.

Hier kun je kijken naar een kore indruk van een Ambachtenroute.

 

 

Delen: