We gaan weer van start met De AmbachtenRoute De Pijp!

Edities najaar 2019 zaterdag 19 oktober & 16 november, 13.00 – 16.00 uur

Dacht u dat oude ambachten als restaurator, stoffeerder, boekbinder of glas-in-lood-zetter niet meer bestonden? In Amsterdamse De Pijp zijn deze beroepen nog springlevend!  De moderne ambachtslieden nemen u een paar keer per jaar mee langs een aantal van hun werkplaatsen en ateliers en tijdens deze AmbachtenRoute De Pijp.

De routes starten met een korte historische inleiding over Bedrijvigheid en Ambachten in De Pijp. Daarna bezoekt u een aantal ambachtelijke bedrijven in de buurt waar onze leden hun vak demonstreren en er meer over vertellen.

De deelnemende bedrijven en locaties zijn op de twee data verschillend, er wordt elke keer een goed beeld gegeven van de verscheidenheid van de ambachtelijke bedrijven. De invulling per route wordt nader bekend gemaakt.

Kosten € 20,00 per persoon, inclusief lezing en ontvangst met thee en koffie en afsluitende borrel met hapjes.
PIN AANWEZIG

Aanmelden reserveren@ambachten-depijp.nl  BEPERKTE CAPACITEIT
Startpunt en lezing 13.00
19 oktober  KlapKlapRoos, Eerste Jan Steenstraat 133-huis
16 november KlapKlapRoos, Eerste Jan Steenstraat 133-huis  (LET OP Gewijzigde locatie)

Lezing ‘Bedrijvigheid en Ambachten in De Pijp door de jaren heen’
Deze lezing is ontwikkeld door Ton Heijdra in samenwerking met Denise Schreuder en gaat over de ontwikkeling van De Pijp van polderlandschap via volksbuurt naar hippe stadswijk. De opkomst van de bedrijvigheid in dit deel van Amsterdam en de kleine en grote ondernemingen, nijverheid en kunstopleidingen die er door jaren heen gevestigd zijn (geweest) en de veranderingen in het winkel- en bedrijvenaanbod de laatste decennia.

Ton Heijdra is sociaalgeograaf en schrijft boeken over de geschiedenis van Amsterdamse volksbuurten. Over De Pijp heeft hij meerdere boeken gepubliceerd. Hij heeft ruim twintig jaar in De Pijp gewoond en is nog altijd betrokken bij Bezoekerscentrum De Dageraad, een dependance van Museum Het Schip. Denise Schreuder is schrijver en theatermaker en organiseerde diverse cultuur-en erfgoedprojecten in De Pijp.

Delen: