AMBACHTENROUTE 20 november
We zijn weer van start met Ambachtenroutes op een aantal zaterdagen. De routes beginnen steeds  met een korte historische inleiding gehouden door stadsgeograaf Ton Heijdra in De Fabriek Volkskamer (voormalig Ostadetheater), daarna wandelt u met een gids langs een selectie vier ambachtelijke bedrijven in de buurt waar onze leden hun vak demonstreren en er meer over vertellen. De route wordt afgesloten met een borrel in De Volkskamer.

Wanneer zaterdag  20 november,  13.00 – 16.30 uur, inloop 12.45 uur
Start
De Fabriek Volkskamer, Van Ostadestraat 233D, Amsterdam
Kosten € 20,00 per persoon, inclusief lezing, versnaperingen onderweg en borrel na afloop. Wilt u alleen de lezing bijwonen (13.00-14.00) kosten € 7,50. Wilt u alleen de route lopen  met borrel na (14.00 – 16.30) kosten € 12,50.
Betalen per pin of cash.

Aanmelden reserveren@ambachten-depijp.nl / www.madeindepijp.nl

De Ambachtenroute De Pijp wordt een paar keer per jaar georganiseerd. De routes zijn  steeds verschillend en doen steeds  andere ambachtslieden aan. Zet de komende datum alvast in uw agenda en reserveer alvast: Zaterdag zaterdag 22 januari van 13.00 – 16.30 uur

Lezing ‘Bedrijvigheid, Kunstnijverheid en Ambachten in De Pijp door de jaren heen’
Deze korte lezing is ontwikkeld door Ton Heijdra gaat over de ontwikkeling van De Pijp van polderlandschap via volksbuurt naar hippe stadswijk. De opkomst van de bedrijvigheid in dit deel van Amsterdam en de kleine en grote ondernemingen, nijverheid en kunstopleidingen die er door jaren heen gevestigd zijn (geweest) en de veranderingen in het winkel- en bedrijvenaanbod de laatste decennia. Met historisch beeldmateriaal en actuele foto’s van onze leden van Lex Banning: dé fotograaf  van De Pijp.

Delen: