• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Onze ondernemersvereniging is in 2006 opgericht door een aantal gedreven
ambachtelijke ondernemers in De Pijp.
Het doel is: “belangen behartiging van de aangesloten leden in de meest brede zin”.
De activiteiten die hiervoor worden ondernomen zijn te verdelen in:

Activiteiten naar buiten gericht

Onze eerste activiteit was het maken van een gezamenlijke website voor de vereniging waarop elk lid zich presenteert. Zie www.ambachten-depijp.nl. Daarnaast zijn er briefkaarten gedrukt waarmee elk lid zichzelf en het ambacht in De Pijp kan promoten. Elk lid is herkenbaar aan een onze groene vlag aan de gevel.
Verder is de vereniging steeds op zoek naar manieren om bekend te maken dat je voor goede ambachtelijke bedrijven in De Pijp moet zijn. Soms door een presentatie, het genereren van publiciteit of het organiseren van een manifestatie.

Activiteiten voor de leden zelf

Door het lidmaatschap van de vereniging wordt de band tussen de
ambachtelijke bedrijven versterkt, je raakt op de hoogte van elkaars werk en specialiteiten, hierdoor kun je soms klanten doorverwijzen naar collega’s , kennis delen en samenwerkingsverbanden aangaan.
Om o.a. deze ontwikkelingen te stimuleren is er de jaarlijkse nieuwjaarsborrel en zomerborrel, waarbij alle leden en alle ambachtelijke aspirant leden worden uitgenodigd.

Ook heeft de vereniging een stem bij beleidsbeslissingen die betrekking hebben op veranderingen in de wijk, bijvoorbeeld; bestemmingsplannen, parkeren of wettelijke bepalingen op het gebied van hinder of precario.

De financiële bijdrage aan de vereniging bestaat uit een jaarlijkse contributie van € 95,- (in 2022) en een eenmalige bijdrage van € 75,-. De eenmalige bijdrage wordt o.a.gebruikt voor het toevoegen van je bedrijf op de website. Startende ondernemers (tot en met het derde bestaansjaar van je onderneming) krijgen het eerste jaar 50% korting op de contributie.
De bijdragen zijn overigens uitsluitend bedoeld om de kosten te dekken, de vereniging maakt geen winst.

Om de vereniging nog meer kracht te geven, het ambacht in De Pijp verder te promoten en het ondernemen nog leuker te maken, nodigen we je uit lid te worden van onze vereniging!

 

Delen: